Зала за смарт кардио откри пернишкият Спортен клуб „Калоян – Ладимекс“

Пернишкият Спортен клуб (СК) по таекуон-до „Калоян-Ладимекс“ откри нова зала за тренировки по спининг и смарт кардио, съобщи за БТА треньорът и мениджър на клуба Иво Иванов.

Спортните занимания могат да се водят от състезатели и любители във всички възрасти, както и да се съчетава с друг вид физическо натоварване. Сред модерното оборудване в залата са и мултимедийни стени и симулационни софтуери, които ще спомагат за повишаването на физическите показатели на състезателите в клуба, допълни още Иванов.

В реално време инструкторите, а и трениращите ще могат да следят пулсометрията си със специални тракери. Иванов добави, че тренировките са подходящи и за хора с увреждания.  

„Залата ни е една от най-модерните. Разполагаме с качествени и разнообразни уреди. Също така и с рампи за трудно подвижни хора, автоматични врати и адаптирани съблекални“, обясни инструкторът.

Иванов уточни, че на този етап съоръжението е оборудвано с шест спининга, скоро се очаква да пристигнат още четири. Ръководството на пернишкия клуб планира да проведе лекции по правилно и балансирано хранене, както и семинари за правилата на таекуон-до и кикбокс.

СК „Калоян-Ладимекс“ е един от първите, които преди  34 години провежда тренировки по таекуон–до в Перник. Треньорският екип е възпитал много републикански, европейски и световни шампиони. Клубът води занимания по таекуон-до, кикбокс, пилатес, функционални тренировки, канго джъмпс, аеробика - за деца, юноши и възрастни.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини