Стотици ракети изстреляни срещу Израел от Иран, взривове в Тел Авив и редица градове

Изображение 1 от 3

    Обновена!

    Към 20:30ч. 01,10,2024г.  За масирана ракетна атака от Иран срещу Израел съобщават световните информационни агенции. По информация на израелския новинарски портал jpost.com, изстреляните ракети по Израел са 500, други медии съобщават за по малък брой изстреляни ракети, между 150 и 250.

    Говорителят на израелската армия Даниел Хагари заяви, че израелската армия е готова и желае да отговори на всякакви атаки от Иран. 

    Около 500 ракети бяха изстреляни срещу Израел тази вечер от Иран, сирените в цялата страна свирят за въздушна тревога.

    От Тел Авит обявяват, че е имало директен удар върху сграда в северната част на Тел Авив, на улица "Джордж Вайс", но все още няма информация за жертви, а само за 3-ма пострадали..

    Множество други бомби са паднали в освен в Тел Авив, така и в Димона, Набатим, Хора, Ход хашарон, Беер Шева и Ришон ле-цион.

    Към 21:00ч. 01,10,2024г. 

    Въздушната тревога в Израел е отменен, населението е информирано, че няма опасност от други въздушни атаки към момента и могат да се приберат по домовете си. Въздушното пространство над Израел е отново отворено за полети. Последната информация за броя на изстреляните от Иран по Израел ракети е 181. Израелската противовъздушна отбрана е свалила десетки ракети, които са прелитали над Сирия, съобщават източници от сирийската армия пред Ройтерс. Президентът на САЩ Байдън нарежда на американските военни да помогнат на отбраната на Израел и да свалят ракети, насочени към Израел. Съобщава се, че палестински работник от Газа е бил убит в резултат на паднали фрагменти от ракети в град Йерихон на Западния бряг.

    Видеокадри показват падащи фрагменти от ракети в Мъртво море.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини