Община Смолян беше отличена с награда за утвърдена туристическа дестинация

Община Смолян беше отличена със златен приз за утвърдена дестинация за планински и фестивален туризъм. Наградите бяха обявени на престижен форум в София, посветен на Световния ден на туризма, организиран от списание „Дестинация България“.
Отличени бяха общини, фирми, мениджъри, инвеститори и водещи туристически организации, работещи за утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация.
Световният ден на туризма – 27 септември, се чества от 1980 година насам, като датата отбелязва годишнината от приемането на устава на Световната организация по туризъм през 1970 г. Денят има за цел да повиши информираността за значението на туризма и неговия принос към глобалното развитие и устойчиво бъдеще.
Тазгодишната тема „Туризъм и мир“ акцентира върху ролята на туризма в насърчаването на социалната справедливост, човешките права и икономическата устойчивост. Чрез своето влияние върху икономическото развитие и социалната трансформация, туризмът може да бъде двигател за мирно разрешаване на конфликти и създаване на стабилни общества.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини