Служебният министър Георги Глушков преряза лентата на възобновения спортен комплекс в Чепеларе

 
Днес в Чепеларе тържествено с водосвет бе открита обновената мултифунционална спортна площадка. На събитието присъстваха  множество официални лица, представители на държавната и местната власт, видни спортисти, жители и гости на града.
Сред официалните лица и гости на събитието присъстваха Георги Глушков – настоящ служебен министър на младежта и спорта, Весела Лечева – бивш министър на младежта и спорта, Екатерина Петрова – председател на Общински съвет Чепеларе, Антоанета Боева – началник на кабинет ММС,  председателят на УС на Българска Федерация по тенис Стефан Цветков, Лъчезар Танев – виден български футболист, Радослав Янков – сноубордист номер 1 на България, общински съветници, представител на строителната фирма, изпълнител на проекта, общественици и др. Те бяха посрещнати типично по родопски с пита, мед и химна на Родопа планина, в изпълнение на известния гайдар  Илия Учиков народната певица Мариана Ангелова .
Тържествената церемония по откриването на комплекса започна с неговото освещаване и водосвет, отслужен от свещеник Апостол Аролски и иподякон Симеон Даскалов.
Последва официалното прерязване на лентата от Боран Хаджиев -кмет на община Чепеларе, Георги Глушков и Весела Лечева .
„Изключително съм развълнуван, защото това, за което работим в нашата община, се получава. Истински се радвам, че съм застанал между двама изключителни спортисти - когато се съчетаят спорта с ръководните длъжности, които имат, ние се радваме на такива спортни съоръжения“ , каза кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев. „Ще направим всичко възможно това съоръжение да работи“, допълни Хаджиев, след като благодари на всички, свързани с реализацията на проекта „Подобряване на условията за спорт чрез обновяване на спортна площадка в Община Чепеларе“.
„Много се радвам днес тук да сме заедно на откриването на това прекрасно спортно съоръжение. Още когато слагах подписа си върху договора, бях убедена, че всеки 1лев ще бъде изхарчен по най-добрия начин и община Чепеларе ще има един модерен спортен комплекс. Бях убедена, защото познавам Боран Хаджиев, вашият кмет, от много години. Той е един от най-успешните треньори и специалисти за всички времена в България. Поздравления към такива хора, дали ни толкова много гордост и сълзи в очите, когато сме виждали българският флаг да се вее на най-високото стъпало на Олимпийските игри. Знам колко трудно е в днешно време да инвестираш в спортна инфраструктура и затова вие трябва стова ваше ново съоръжение. Това е инвестиция в здравето на най-малките, инвестиция за хората от активната възраст, за най-възрастните, за всички онези, които се занимават и обичат спорта. Към всички вас, искам да ви призова да знаете, че няма да имате загубено време, ако го прекарвате в спорт на спортните площадки, защото спортът е най-бързата пътека за успешна реализация на всеки един от вас. Довиждане, на добър час и да се надяваме да се гордеем с вашите постижения тук на това спортно съоръжение“, каза Весела Лечева в топлото си емоционално обръщение към присъстващите на официалното откриването на площадката, чието финансиране бе осигурено от ММС по времето, когато тя беше министър.
„За мен е удоволствие да бъда заедно с вас, заедно с госпожа Лечева и с вашия кмет да открием с радост това съоръжение, което е плод на усилията на Министерството на младежта и спорта и на Община Чепеларе, за да може вашите деца да бъдат стимулирани да следват славните спортни традиции на вашият град. Имате с какво да се гордеете. Пожелавам Ви на тази спортна площадка, вашият спортен дух да роди нови шампиони, които да напишат имената си със златни букви в историята на българския спорт. Бъдете здрави и нека ви е честита новата придобивка“. С тези думи министърът на младежта и спорта Георги Глушков отправи своят поздрав по случай обновяването на спортния комплекс в Чепеларе.
Последва изиграване на традиционното „сворнато хоро“ от танцов състав „Евридика“ към ЦПЛР ОДК – Чепеларе като специален поздрав към официалните лица и гости, с което официалната част на събитието приключи.
Веднага след това на тенис кортовете започна I-ви Турнир по тенис на корт за ”CHEPELARE – AMER SPORTS” CUP във възрастови групи до 10 и до 12 години – момичета и момчета, в който се включиха над 30 деца от градовете Кърджали, Смолян, Чепеларе и Асеновград.
Не липсваха и приятни изненади на тенис кортовете с включването на председателят на УС на Българска Федерация по тенис Стефан Цветков и нашата гордост Радослав Янков – сноубордист номер 1 на България, които размениха няколко удара с най- малкия тенисист на корта Кристиян Солучков от Тенис клуб Кърджали при треньор Филип Згуров.
На комбинираното игрище за баскетбол, волейбол и футбол паралелно с турнира по тенис се проведоха Турнир по народна топка за ученици от III и IV клас при СУ „Васил Дечев“ и Турнир по волейбол за ученици от ПГСГСТ „Никола Й. Вапцаров“. Тези два ученически турнира са част от спортните мероприятия, с които Чепеларе се включва в инициативата „Нестле за Живей Активно“
По време на събитието, освен основната програма, всички желаещи ще имаха възможност да се включат в разнообразни свободни спортни активности, в комбинираната зона за отдих и спорт на спортния комплекс.
Припомняме, че инвестицията по „Подобряване на условията за спорт чрез обновяване на спортна площадка в Община Чепеларе“ е в размер на 624 124,82 лв. Благодарение на предоставената от Държавния бюджет финансова подкрепа ще бъде осъществена основната цел на проекта, а именно да допринесе за осигуряването на подходяща инфраструктура, която да доведе до създаване на по-добри условия за спорт, отдих и туризъм в община Чепеларе.
Спортната площадка е разделена на 4 зони. Зона 1 представлява комбинирано игрище за футбол, баскетбол и волейбол. Зона 2 е комбинираната зона за отдих и спорт, разделена на няколко сектора - площадка за фитнес на открито, тенис на маса, маси за отдих или настолни игри на открито, както и сграда със съблекални и трибуни, включващи 40 места, разположени върху покрива на съблекалните. Зона 3 включва 2 тенис корта. Зона 4 представлява зрителски трибуни с 420 места за наблюдение.
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини