СУ“Отец Паисий“ отбеляза Европейския ден на спорта заедно с успешните спортисти на Кърджали

Изображение 1 от 6

    За поредна година СУ "Отец Паисий" отбеляза Европейския ден на спорта в училище. Началото бе дадено точно в 12:00 ч. в двора на училището. Спортният празник се превърна в гостоприемна арена за много активности и състезания.

    „Училището ни е с природоматематическа насоченост и природни науки, а те кореспондират със здравето. Важно е всяко едно дете освен да учи, да има и много спортни активности. В нашето училище от тази година има и много нови отбори. Имаме идея да бъдем първи в града в спортове като волейбол, баскетбол, футбол и др.“, каза при откриването директорът на школото Теодора Богданова.

    Възпитаниците на СУ“Отец Паисий“ имаха възможността да се срещнат с едни от най-успешните спортисти на Кърджали като боксьорът Ергюнал Сабри, състезателите по силов трибой Радостина Лулова и Александър Пеловски, шампионът по санда Руфат Ибрям и треньорът по футбол Иван Тончев.

    Децата бяха впечатлени от демонстрациите при различните видове спорт. Самите те се включиха в организираните турнири по тенис на маса и тенис на корт, футбол, баскетбол, народна топка и др.

    В спортния празник се включиха ФК „Арда 999“, СК „Арда Файт“, ТК„Орфей“ и

    СК „Юнак“.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини