Съюзът на учените в България чества четиридесетгодишен юбилей на организацията в Кърджали с конференция

  Съюзът на учените в България чества четиридесетгодишен юбилей на своята организация в Кърджали с конференция.Форумът ще се състои на 15 октомври в конферентната зала на хотелски комплекс „Арпезос”.Конференцията ще се проведе под патронажа на проф.дбн  Диана Петкова,председател на СУБ,кметът на Община Кърджали Ерол Мюмюн и областния управител Никола Чанев.Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на СУБ-Кърджали доц.д-р Дора Янчева.

Доц.д-р Дора Янчева ще запознае присъстващите с историята на организацията в Кърджали.Тя е подготвила обстойно изследване за успехите на СУБ-Кърджали през последните 40 години.

„80 години Съюз на учените в България, значимост за обществото, науката и висшето образование.” Това ще бъде темата на доклада на почетния председател на СУБ академик Дамян Дамянов.

С интерес се очаква докладът на тема            „Посланията към поколенията, които поддържат паметта за богатото наследство на земите ни в творчеството на чл.-кор. на БАН Иван Гранитски и проф.дин Иван Маразов”.

  През годините СУБ-Кърджали проведе авторитетни научни форуми.За тях със суперлативи се изказват именити учени,родом от Източните Родопи като проф.д-р Юксел Йозкан;проф.д-р Мюмюн Тахиров;проф.д-р Светла Петрова;Заетин Нуриев,Ничка Бечева.Те са отправили специални благодарности към доц.д-р Дора Янчева.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини