11 театрални спектакъла от различни държави ще пристигнат в Смолянско за фестивала „Забранено за възрастни“

От 30 септември до 4 октомври град Смолян и още 13 по-малки градове и села в областта ще бъдат домакини на 13-то издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика „Забранено за възрастни“.

Любимият на децата и младежите от града и областта фестивал ще представи 11 професионални театрални спектакъла от България, Бразилия, Германия и Испания, с 29 представления на 23 различни сцени. „Забранено за възрастни“ ще се открие на 30 септември, понеделник от 18.30 часа в зала 1 на РДТ „Николай Хайтов“-Смолян със спектакъл на ДКТ Русе „Орфей“, подходящ за всички възрасти.

Сред другите участници от България тази година със свои спектакли ще се включат Държавен куклен театър-Стара Загора, Държавен куклен театър-Бургас, Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“-Смолян, Театър „Арт Ленд“, Фондация „Арте Вива“, Театър „Хамелеон“,  Център за изкуства „За Родопите“. Гости от чужбина са Театър „Каса Пасариньо“ от Бразилия, Театър „Ойкитеа“ от Германия, Театър „Плюс“ от Испания.

Освен в областния град представления ще има в Търън, Борино, Смилян, Девин, Елховец, Чепеларе, Момчиловци, Мадан, Баните, Неделино, Старцево, Върбина, Златоград.
Фестивалът в град Смолян се организира от Фондация „За Родопите“ в съорганизаторство с Община Смолян. Фестивалът в областта се провежда под патронажа на Областния управител на Област Смолян и се осъществява с участието на Община Баните, Община Борино, Община Девин, Община Мадан, Община Неделино, Община Чепеларе.

Събитието се реализира с подкрепата на Министерство на културата. Основен партньор в работата с училищата и детските градини от града и областта е Регионално управление на образованието - Смолян. Медиен партньор е списание „Кукларт“.

„Забранено за възрастни“ е уникален по рода си празник за най-младото население на Средните Родопи и те го очакват с нетърпение през есента вече тринадесета поредна година!

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини