Мълниеносен удар на ГУР: Освободен е Волчанският агрегатен завод, руснаците унищожени

Хората на Кирило Буданов са превзели със щурм и с ръкопашни боеве всичките 30 сгради на територията на предприятието

Подразделения на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна напълно освободиха територията на Волчанския агрегатен завод. Намиращите се на място руски сили са унищожени, обявиха от службата на генерал Кирило Буданов.

„Във вторник, 24 септември, в 14:40 командирът на специалното подразделение на ГУР Тимур докладва на началника на ГУР на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов за успешното приключване на операцията от специални групи на ГУР: „Стугна“, „Парагон“, „Юнгер“, БДК, „Терор“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че бойците на Главното управление на разузнаването е извършило системно прочистване на сградите на завода, при непрекъснати контактни боеве с противника в плътно застроени условия. В някои случаи украинските специални части дори са влезли в ръкопашен бой с врага.

„Руснаците превърнаха агрегатния завод в своя пропагандна „крепост“, като в защитата му използваха най-мотивираните и професионални подразделения, включително войници от 45-а въздушно-десантна бригада разузнавачи, камикадзета и тежки огнехвъргачни системи „Солнцепек“. Въпреки ожесточената съпротива на противника, бойците на ГУР успяха да унищожат врага, да вземат пленници и да попълнят обменния фонд“, подчертават от ГУР.

Съобщава се, че територията на завода е била прехвърлена под контрола на украинските въоръжени сили, след като всичките 30 сгради на съоръжението са били разчистени.

Руснаците окупираха Волчанския агрегатен завод в началото на август. Смята се, че отбраната на промишлените постройки се държеше от около 400 души. Не е ясно колко от тях са оцелели.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини