19 партии и 9 коалиции влизат в битка за вота на избирателя в 9-ти МИР Кърджали

19 партии и 9 коалиции регистрираха кандидатски листи в Районната избирателна комисия в Кърджали до крайния срок - 17 часа на 24 септември, за участие в парламентарните избори на 27 октомври.  В последния ден документи са подали 6 партии и коалиции. Това съобщи за Радио Кърджали Беркант Барзат, председател на РИК-Кърджали. Той уточни, че само пет политически партии от общо регистрираните в ЦИК 24 партии и 9 коалиции, нямат предложения за кандидат-депутати в Кърджалийски район.

Пълен брой кандидатски листи са подали четири партии и коалиции, една е с девет кандидати за народни представители. Около десетина политически сили са с един или двама кандидати.

В РИК-Кърджали са приемали между шест и осем предложения за кандидатски листи, коментира Беркант Барзат, което според него е създало нормален ритъм на работа за комисията.

Досега е заличен един от кандидатите в листата на Политическа партия "Правото" след постъпило заявления от политическата сила. Има и отказана регистрация на кандидат от листата на партия "Величие". Проверката нва документите е показала, че той е с двойно гражданство. "конституцията позволява това, но е нужно последните 18 месеца да е живял на територията на България, а това условие не е изпълнено от кандидата", каза Беркант Барзат.

БНР Радио Кърджали

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини