Временната комисия за кмета на Доспат завърши безславно

Временната комисия за проверка за корупционни практики и системна злоупотреба от страна на кмета на Община Доспат - Елин Радев, приключи работата си, без да успее да приеме доклад, нито кворум на последното си заседание.

Срокът за работата на временната комисия на практика изтече на 16 септември, но въпреки това за днес беше свикано заседание от председателя Александър Вълчев (ИТН).

Доклад от заседанията на комисията има, но не може да бъде приет и съответно гласуван в пленарната зала поради липсата на кворум.

Вълчев е изпратил писмо до председателя на парламента Рая Назарян, за да пита кога приключва работата на комисията, тъй като има различни тълкувания. Причината е, че комисията бе сформирана за срок от 1 месец, но той съвпадна с ваканцията на депутатите и официалните празници през септември.

Рая Назарян му е отговорила, че временната комисия е сформирана на 1 август за срок от 1 месец, който не е удължаван.

„Сроковете, според правилника за работа на Народното събрание, не текат по време на ваканция, редът на изчисляване е регламентиран в Гражданско-процесуалния кодекс и би трябвало да е 15 септември, но тъй като е бил неприсъствен ден, срокът изтича през първия работен ден след него, т.е. на 16 септември“, уведомява председателят на парламента.

Временната комисия за Доспат без създадена по искане на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ), но е кауза и на други парламентарни групи като „Има такъв народ“ и „Величие“.

По време на едно от заседанията бе пуснат скандален запис на кмета на Доспат, в който се чува неговият глас да казва реплики като: „Да ми дръпнеш едни 50-60 гласа. Щяхме да те опраскаме“.

Пред комисията Елин Радев отрече записът да е истински и всички обвинения срещу него. В комисията бяха изслушани и множество граждани на Доспат с жалби срещу кмета и неговите практики, но това не доведе до никакъв резултат.

Представителите на ГЕРБ в комисията (най-вече Красимир Събев) системно защитаваха Елин Радев.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини