Скъсаха 7 кандидати за директори на училища, назначиха 13

    13 кандидати за директори на училища в Хасковска област са вече назначени, а 7 са се провалили на проведения конкурс в Министерството на образованието и науката. Това потвърди за Haskovo.net началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Силвия Касабова.

    Диана Антонова ще бъде директор на НУ „Г.С. Раковски“, Лидия Педалова оглавява ПГТ „Александър Паскалев“, а Димитрина Димитрова - ОУ „Никола Вапцаров“.

    Досегашната директорка на ПГЛП „Райна Княгиня“ Траяна Николова ще продължи да ръководи гимназията, а Тоска Бойчева ще е директор на ОУ „Любен Каравелов“ в село Узунджово. 

    Ваня Зафирова ще е директор на ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще ръководи Стелияна Драгиева, Десислава Джангозова поема  ОУ „Васил Левски“ в село Ябълково, а ОУ „Димитър Матевски“ в Меричлери оглавява Михаела Георгиева.

    Директор на СУ „Д-р Петър Берон“ в Тополовград ще е Божана Георгиева, а на ОУ „Христо Ботев“, което се намира в село Хлябово, община Тополовград, директор ще е Тодорка Арнаудова.

    ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Жълти бряг ще ръководи Радка Стоилова, а НУ „Захари Стоянов“ в Любимец – Таня Тошева.

    Кандидатите за директори на 7 училища не са издържали изпита и в тях остават временно изпълняващите длъжността. Това са хасковските ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“, ОУ „Св. Иван Рилски“ и ОУ „Христо Смирненски“. А също и НУ „Отец Паисий“ в Харманли, ОУ „Иван Вазов“ в село Славяново, СУ „Димитър Маджаров“ в Маджарово и СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Минерални бани.

    Припомняме, че конкурс за директор беше обявен за общо 21 училища, но за ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград не се намериха желаещи. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ам
      Ами......, дааа
      20 -5
      19:02, 16 сеп 2024
      Тенденциозно ли е за ОУ "ХР. СМИРНЕНСКИ " или наистина не е издържан конкурса? Хах!
    • 2
      Ка
      Кауня
      22 -5
      21:28, 16 сеп 2024
      Няма скъсани,има "Препоръчани от Партията" - според зависи кой на кого държи ибрика и мие(лиже) з@дник@!🤣🤣🤣
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини