Откриха новата учебна година в СУ „Васил Левски“ в Ардино

Новата учебна година бе открита тържествено в СУ „Васил Левски“ в Ардино. Официални гости на празненството, което се проведе в двора на учебното заведение, бяха председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете на общината Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, зам.-председателят на Общинския съвет Мюмюн Джила, началникът на отдел „Образование, култура, спорт и младежки дейности“ Бахар Реджебов. Тук бяха още директорите на ДГ „Слънце“ и ДГ „Брезичка“ – Димитрина Александрова и Айшен Алиева и директорът на ЦПЛР-ОДК Мюзейен Юсуфова.

По традиция празникът започна с тържествено издигане на националния флаг, изслушване на химна на Република България, както и с посрещане на училищното знаме.

От името на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет  Сезгин Байрям, началникът на отдел „Образование, култура, спорт и младежки дейности“ Бахар Реджебов прочете поздравителен адрес до учениците, учителите и родителите. „Скъпи ученици, днешният ден е вашият ден! С ентусиазъм и жажда за знания вие прекрачвате прага на училището, готови да откриете нови светове и да посрещнете нови предизвикателства. Училището е мястото, където не само ще научите много, но и ще изградите приятелства и спомени, които ще ви съпътстват през целия ви живот. Нека новата учебна година бъде успешна, ползотворна и изпълнена с радост! Нека всички ние – учители, ученици и родители – продължим да работим заедно, за да постигнем нашите общи цели и мечти. На добър час и успешна учебна година!“, се казва в поздравителния адрес.

Поздравление, по случай новата учебна година, произнесе директорът на СУ „Васил Левски“ Аника Петрова. Тя пожела на учениците уверено да продължат пътя на своето образование, пленени от чудната прелест на науката и незабравимите срещи с приятелите! „Знайте, че ви очакват нови предизвикателства и трудности, които ще изискват воля, мотивация, целеустременост, постоянство и трудолюбие“, заяви Петрова. Тя предаде ключа на знанието на първокласниците, като им пожела една ползотворна учебна година, която да бъде много успешна и изпълнена с много радостни преживявания.

Най-развълнувани на тържеството бяха първокласниците, които за първи път прекрачват прага на училището и влязоха в класните си стаи, както и техните родители. Тази година звънецът удари за 425 ученици в най-голямото ардинско училище.

По традиция най-малките прекрачиха училищния праг през шестица, оформена от цветя.

През учебната 2024/2025 г. в общинските училища ще се обучават 470 ученици. Детските градини ще посрещнат 130 деца в 13 групи. И тази година всичките 50 първокласници от Ардино получиха първата си книжка в училище с лично пожелание от кмета на общината инж. Изет Шабан.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини