Посетете информационните срещи в гр. Асеновград и разберете как да подобрите условията на живот, чрез смяна на отоплителни уреди

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

5-ти септември 2024 г., гр. Асеновград - Община Асеновград изпълнява проект № BG16FFPR002-5.001-0003 „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Асеновград, финансиран по Процедура „За по-чист въздух!“ по Програма „Околна среда“ 2021 - 2027 г.


Подобряването на условията на живот чрез смяна на отоплителни уреди е важен аспект за създаване на комфортна и енергийно ефективна среда в дома. Всички жители на Община Асеновград имат възможността да подобрят условията на живот на домакинствата, да намалят разходите за енергия и да допринесат за опазването на околната среда, чрез програмата за безплатна замяна на старите отоплителни уреди. След подаване на документи и одобрение, старите уреди /на дърва и въглища/ ще бъдат заменени с нови, високо енергийни климатици и термопомпи.

Предимства на новите отоплителни решения:

Повишена енергийна ефективност: Новите уреди консумират до 30% по-малко енергия в сравнение с традиционните отоплителни системи.

Намалени разходи: По-ефективното отопление води до значителни икономии в дългосрочен план.

Екологичност: Преминаването към екологични енергийни източници и по-чисти технологии намалява въглеродния отпечатък и замърсяването на околната среда.

Община Асеновград кани гражданите, които искат да получат повече информация за подмяна на отоплителните уреди, да заповядат на информационните срещи през септември: 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12, 13, 14 - от 12:00 ч. до 14:00 ч. и от 16:00 ч. до 20:00 ч., на пл. „Акад. Николай Хайтов“ (срещу сградата на общината).


Процесът за кандидатстване продължава като гражданите е необходимо да подадат заявление на адрес гр. Асеновград, Народно читалище „Родолюбие-1873“, ет. 2, стая 5. Заявленията могат да се попълват на електронно устройство /таблет или смартфон/. Заявленията могат да се подават електронно ОТ ТУК: Заявление за физически лица - община Асеновград (estatsurvey.com). Допълнителна информация може да бъде получена на следния телефон: 0878/ 447 329 всеки работен ден, от 09:00 часа до 17:30 часа.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Последни новини