Турнирът в памет на Величко Чолаков събра 50 участници от 7 града

Изображение 1 от 4

    50 участници събра турнирът по вдигане на тежести в памет на големия щангист Величко Чолаков. Преди броени дни се навършиха 7 години от внезапната кончина на Железния. Турнирът се проведе днес в Смолян в залата, наречена на неговото име. Участваха момичета и момчета от седем града в страната - Русе, Хасково, Асеновград, Сопот, Карлово, Пазарджик и Смолян. "Турнирът е по-скоро демонстрационен, не го правим състезателно, а всяко дете да участва, да покаже своите способности и всички ги награждаваме", каза Костадин Грозданов - първи треньор на щангиста и организатор от страна на местния клуб по вдигане на
    тежести "Родопа".
    Да почетат паметта на Величко Чолаков в Смолян пристигнаха негови приятели и съотборници. Сред тях бяха Златан Ванев, Георги Марков, Георги Стоицов.
    "Тука сме специално за него. Аз лично от 3-4 години не бях идвал, но тази година твърдо реших да дойда да почета паметта на този велик щангист, единственият медалист от Олимпийски игри в тежка категория", каза Георги Марков.
    "България винаги си е имала своите таланти и пак ще ги има, проблемът в момента са специалистите, които са все по-малко, а те трябва да подготвят талантите", коментира Златан Ванев - близък приятел и съотборник на Величко Чолаков в националния отбор, който беше пристигнал с цялото си семейство.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини