2 превишения на SO2 за изминалата нощ, спахте ли на отворени прозорци?

Изображение 1 от 2

    Завишаването на концетрацията на серен диоксид във въздуха на Димитровград започва към 20:00 часа на 4 септември. В 21:00 часа е регистрирано първото превишение на допустимата концентрация. Второто превишение е регистрирано в 23:00 часа, когато голяма част от жителите на града са си по домовете на отворени прозорци в прохладната вечер.

    За предполагаемо завишение на изпускането на неорганизирани емисии от сградата на котелното на ТЕЦ "Марица 3" Димитровград ви сигнализирахме предходния ден, чрез живо излъчване във фейсбук каналите ни. Явно краткотрайни промени на въздушните течения в посока града са довели до регистрацията на завишения и превишения на средночасовите норми на серен диоксид.

    Видимо, въпреки сигналите и контрола от РИОСВ - Хасково, констатираните и от тях изпускания на непречистени димни газове от котелното на централата не намаляват, а дори напротив - видимо се увеличават.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      12
      1234
      15 -17
      11:25, 5 сеп 2024
      Вие луди ли сте????Беше време когато работеха всички заводи всички ТЕЦ-ове почти всяко домакинство се отопляваше на въглища та дори и административни сгради!!!!Нашите баби идядовци доживяха до дълбока старост 80-90 та някои и до100 години!!!!Не виждате ли какви боклуци ядете в салама няма месо в сиренето и кашкавала няма млеко за мсло плучавате паалмово масло няма нормално здравеопазване няма нормална образователна система няма полиция абе нема такава държава!!!!Та кво сте седнали да се кахарите за въздуха той е по-1ист от преди, ако нещо ще Ви съкрати живота това са боклуците които ядете!!!!
      • 56
        5678
        16 -10
        11:34, 5 сеп 2024
        Викаш да си продължаваме да си тровим и въздуха, а? Ако искаш и азбест да започнем отново да произвеждаме и използваме?!? Това че преди години не се е знаело за вредите от нещо, не означава че когато е известно вече какво причинява, трябва да продължим да го използваме, само защото по бай Тошово време е било така!
        Качествената храна е въпрос на избор (в България за съжаление все още и на възможности), но всеки може за себе си да прави избор дали да купува боклуци или не, за разлика от мръсния въздух в Димитровград, който дишат всички, в това число и децата ни!
      • Ти
        Тити
        11 0
        13:44, 5 сеп 2024
        Аде да помислиш малко преди да приказваш глупости, бабите и дядовците които са се споминали на 80-100 години не са закърмени с отровите от теца, защото той е заработил 60-те години. Града ни стана на 77 години преди дни, промишлените предприятия са заработили няколко години по късно, тези баби и дядовци докато са растели и организмите им са били най уязвими не са дишали замърсения въздух. Мисли за себе си и за децата си, защото много хора родени след 60-то година се споминаха от коварни заболявания вече, а не им беше времето!
    • 2
      Ка
      Калинката
      9 -2
      15:25, 5 сеп 2024
      1234 може да брои само до толкова,за това ръси глупости като ТЕЦ сажди..... До като не се смени сегашния ВСС и съдиите във ВАС,няма да може да се спре ТЕЦа по законовия ред. Каквито и разпореждания и актове да издава РИОСВ съдът ще ги отменя с всякакви невероятни мотиви. Другата възможност е цената на тока да е ниска и ТЕЦа да не може да продава. Може и работниците от Димитровград да откажат да ходят на работа.... Ана едва ли,щом хората са избрали двама от партията на ТЕЦа за общински съветници. Продажно племе сме
    • 3
      Мн
      Мнение
      7 -1
      15:36, 5 сеп 2024
      Много му дреме на Ковачки за здравето на хората от общината , кюта си в някаква резиденция или по чужбина и хич не му е на оная работа .
      Но той не е виновен , така му позволяват ,така работи .
      Как става това , определени хора трябва да знаят, но имат интерес и затова продължава да работи .
    Последни новини