Украйна срина последния мост над р. Сейм, 2500 руски войници са в капан

Украйна унищожи третия и последен мост над река Сейм. Така руска групировка в състав от около 2000-2500 войника е в капан.

Руските войски, съставени главно от наборници, 18-19-годишни момчета, наскоро влезли в казармата, са разположени по границата с Украйна. Река Сейм е значителна водна преграда, която ги отделя от останалата част от територията на Русия на север. На на юг и запад е границата с Украйна, а от изток са украинските войски, които превзеха района на Суджа.


По този начин руските войници са напълно отрязани да получават муниции и гориво. Малко вероятно е да разполагат с инжинерни средства да построят понтонен мост през реката, а дори да опитат, те ще са под обстрела на украинската артилерия.

Около 12 км е разстоянието между река Сейм и украинската граница. Отрязаната от Русия територия е около 700 кв. км - около два пъти повече от територията на ивицата Газа. Към момента окупираните от Украйна руски територи са около 1150 кв. км.


Руският военкор Романов публикува призив веднага да се евакуират градовете Рилск и Лгов, докато не е станало късно. Опасенията на руснаците са, че Украйна може предприеме ново нахлуване, този път в Брянска област и да обкържи всички войски, пратени д азащитатват Курска област.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини