Търсят се добри осиновители в Димитровград за две млади фиданки

    Многократно сме писали материали за важността на дърветата и озеленяването в градската среда, в момента с помощта на Грийнпийс-България подготвяме и материал за топлинните/горещите острови в Димитровград, който ще ви представим в края на седмицата.

    Повдигали сме и темата за гражданското участие в поддръжката на зелената растителност в града, поради все по-голямата нужда от нея, породена от климатичните промени, причиняващи прекомерно затопляне и засушаване. В анкета в нашия сайт 80% от гласувалите са изразили готовност да "осиновят" дръвче, 9% са отговорили, че те вече полагат грижи за дървета в града, а 11% заявяват, че не ги интересува.

    В тази връзка искаме да обявим инициатива Осинови димитровградско дърво (ОДД ) и вече търсим първите "осиновители" за две млади фиданки по булевард Г.С.Раковски. Сега е време да покажем и грижата ни за градската среда.

    Забелязахме, че младите дръвчетата се борят за оцеляване, подложени на продължителното засушаване и големите жеги. За да оцелеят, те имат нужда само от вода. За да укрепнат и да започнат да се развиват растенията, е добре да бъдат поливани през 4-5 дни с по 1 кофа вода по време на периодите без дъжд. Приканваме живущите в пряка близост до дръвчетата в нужда - от блоковете 36, 38 или 39 на главния булевард, да осиновят тези дръвчета и да поемат грижата за тях. Ние от ДимитровградBGvesti, с подкрепата на "Дишай, Димитровград" обявяваме кампанията "Осинови димитровградско дърво", като възнамеряваме да направим онлайн регистър на дърветата, които са за осиновяване и на техните осиновители, както и да се поставят до дръвчетата табелки, кой поемата грижата за тях, ако осиновителят желае разбира се. За тази цел приканваме живущите в района, които имат желанието да се погрижат за тези дръвчета, да се свържат с нас на редакционния имейл Dimitrovgrad@bgvesti.net и да дадат добър пример, както на съгражданите си, така и на подрастващите, като им покажат грижа за бъдещето.

    ПС: Няколко часа след пускането на материала първите две дръвчета от кампанията бяха осиновени, ще продължим да ви предлагаме и други дръвчета в града, които имат нужда от грижата на добри стопани.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Бихте ли "осиновили" дърво в Димитровград?

    Бихте ли "осиновили" дърво в Димитровград?

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини