Среднощен обир в димитровградски магазин, за по-малко от час извършителят бе задържан

Изображение 1 от 3

    17-годишен от Крумовград, чрез взлом на входна врата е влязъл в магазин за кафе и алкохол в Димитровград на ул. Патриарх Евтимии в 3:17 тази сутрин.

    Непълнолетният злосторник извършва обира в рамките на 1-2 минути и напуска обекта. След задействането на охранителната система, на място първи пристигат от охранителната фирма, които установяван проникването с взлом и сигнализират на полицията в Димитровград.

    Автопатрулът пристигнал на място и след преглеждане на записите от охранителните камери, извършват издирвателни дейности в района. В резултат на действията на полицейските служители, извършителят е идентифициран и задържан в рамките на по-малко от 1 час след извършването на обира и то след като се е преоблякъл явно с намерения да не бъде лесно разпознат.

    Задържаният 17-годишен младеж прави пълни самопризнания и разкрива на полицаите къде са инструментите, с които е разбил входната врата и ръкавиците, които е носил по време на извършване на обира. 

    Непълнолетният обирджия, в бързината си да не бъде заловен на местопрестъплението, е успял да задигне само оборотни средства под формата на монети на стойност около 20 лева и 3 кутии цигари. Самият той обясни, че е разбил магазина, за да си вземе пари за автобуса, за да може да отпътува към Хасково, а в Димитровград бил само за 1 ден.

    Това е втори обир в този магазин за около 1 година, като и двамата извършители са разкрити и заловени от служителите на местното полицейско управление.

    Срещу извършителят е заведено досъдебно производство.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини