Пет акта състави РИОСВ-Хасково през юли

Служителите на еконспекцията в Хасково са  извършили 130 проверки на дейността на 117 обекта, работещи на територията на областите Хасково и Кърджали през изминалия месец. За спазване на екологичното законодателство са дадени 27 предписания за отстраняване на констатирани нарушения или изпълнение на законови изисквания.

Две проверки и един оглед са извършени на ТЕЦ „Марица 3“ – Димитровград заради сигнали за изпускане на неорганизирани емисии и във връзка с изпълнение на график за контролни измервания. При аварийно спиране на котела се е повишило налягането в котелната инсталация, което е предизвикало отделянето на голямо количество димни газове за около 10 минути. Не са констатирани превишения на нормите за качеството на атмосферния въздух на контролираните от автоматичната станция показатели. Ще бъдат предприети административно-наказателни мерки срещу топлоелектрическата централа.

След получен сигнал за замърсяване на въздуха от комин на „Неохим“ – Димитровград е дадено предписание да се представят резултатите от собствени непрекъснати измервания на вредни вещества, изпускани от инсталациите за производство на азотна киселина и амониева селитра. Предписанието е изпълнено. Констатира се, че средномесечните стойности на прах не превишават нормите за допустими емисии.

На "зеления телефон" са постъпили 50 сигнала за бедстващи животни. Тези, които са в добро състояние са освободени в подходяща за тях среда, а ранените са изпратени за лечение в Спасителен център за диви животни в Стара Загора. Съставен е един акт на физическо лице за нерегистриране на сив папагал в петнадесетдневния срок след закупуването му.

На общините Ивайловград. Кърджали и Тополовград са съставени актове по Закона за управление на отпадъците. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини