Откриха кокаин и марихуана в коли на път за Турция

Марихуана и кокаин откриха на ГКПП „Капитан Андреево“ при две отделни проверки на напускащи България леки автомобили, съобщиха от Агенция „Митници“. Митническите служители, извършили проверките, са от отдел „Борба с наркотрафика“. 

В сряда бил проверен лек автомобил, в който от България за Турция пътували водачът и две жени – български граждани. Наркотикът е открит при личен преглед на двете жени. По телата им, прикрепени с ластичен колан около кръста, са били укрити по четири пакета с бяло прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на кокаин. Общото бруто тегло на открития кокаин е 8,760 кг.

В сряда на пункта пристигнал лек автомобил, в който пътували шофьорът и двамата му спътници- мъж и жена – български граждани, от България за Турция. По метода „анализ на риска“ превозното средство е отклонено за пълна проверка. В хода на контролните действия митническите служители откриват фабрични кухини в задните врати, както и три специално изградени тайника в пода на автомобила. В тях имало 80 пакета със зелена тревиста маса. При направения полеви тест реакцията на зелената маса е на марихуана с общо бруто тегло е 22,08 кг. По случаите е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини