Овладяха пожара край полигона "Корен", военен хеликоптер помага на огнеборците

    Пожарът на полигон „Корен“ е ограничен, съобщиха от Община Хасково. Няма пряка опасност за хората от близките села Елена, Криво поле, Момино, Динево, Корен и Любеново. Община Хасково оказва логистична подкрепа на хасковските огнеборци. На терен остава 10-тонна водоноска на ОП „Екопрогрес“. Тя осигурява вода за гасенето на пламъците.

    От сутринта кметът на Община Хасково Станислав Дечев и директорът на РДПБЗН ст. комисар Митко Чакалов са на терен. Пламъците са стигнали на около половин километър от Момино, но от снощи и в момента екипи на пожарната са разположени там и не допускат пламъците да се разраснат към селото.

    Засегнатите площи са 4 000 дка, унищожени са смесена гора и суха растителност. На място продължават да работят 9 противопожарни екипа с 30 огнеборци, 40 военнослужещи.

    Тежки машини проправят просеки, за да спрат разпространението на пламъците. От сутринта в потушаването на огъня се включи и военен хеликоптер.

    Припомняме, че пожарът пламна след военни учения. Предварителните данни сочат, че боен самолет е пропуснал мишена на авиополигона "Елена" и последвалите взрив и пламъци са запалили близката до полигона гора.

     
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини