Учителят по музика Сокол Георгиев заплашвал и полицаите преди да го арестуват

    50-годишният музикант и бивш учител по музика Сокол Георгиев е заплашвал и полицаите, преди да се предаде и да го арестуват. Както вече писахме мъжът сътвори истински екшън в Димитровград.

    След като заплаши със смърт кмета на Димитровград Иво Димов, той се барикадира в дома си и оказа съпротива на дошлите да го арестуват полицаи.

    Според непотвърдена засега официално информация музикантът е хвърлял камъни и тухли по полицаите. Извадил е и арбалет. Все пак след около 30 минутни преговори е склонил да се предаде.

    Срещу него е образувано досъдебно производство за заплахи срещу длъжностно лице, но не срещу кмета Иво Димов, а срещу дошлите да го арестуват полицаи.

    Това научи Haskovo.net от свои източници в прокуратурата.

    Сокол Георгиев е музикант и педагог, завършил е средното музикално училище в Стара Загора. Още като ученик бил много ексцентричен.

    „В музикантските среди е нормално хората да са по-емоционални и чувствителни. Но явно с течение на времето при него психическата нестабилност е ескалирала“, казаха за Haskovo.net негови познати. Категорични са, че бил много добър музикант – китарист и пианист.

    В музикантските среди Сокол Георгиев е известен с прякора Соки Гибсъна. Така е кръстил и профила си във „Фейсбук“.

    На коренно различно мнение за него са съседите му в Димитровград.

    „Изключително нормален и възпитан мъж. Живее в родната си къща, заедно с майка си и жена си. Имат син, който миналата година беше абитуриент. Шокирани сме, никога не сме очаквали подобно нещо от него“, казаха съседи.

    Те описаха екшъна подробно. Полицаите дошли около 9:30 часа днес. Имало и маскирани със софийски брониран джип.

    „Не сме виждали да вади арбалет или друго оръжие. Само таблет, с който ги снимаше докато преговаряха“, казаха още комшиите.

    Кметът Иво Димов днес отказа да коментира, за да не пречи на работата на разследващите органи. Според близки на Сокол Георгиев е възможно конфликтът с градоначалника да е на политическа основа. Соки Гибсъна бил привърженик на несистемната партия „Меч“, известна с открита ненавист към утвърдените политически партии в България. И най-вече към ГЕРБ - партията, от която е кметът Иво Димов.

    Други не изключват Сокол да е бил гневен на всички, защото от 10 години нямал постоянна работа. И просто кметът Иво Димов да е станал обект на гнева му, просто защото е публична личност и представител на властта в Димитровград.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Хи
      Химената
      47 -11
      18:56, 25 юли 2024
      Те са за горене тези герберите крадливите . Най голямата сланина Бойко ще стане огромна пръжка . Къде е Сретен ?
      • Си
        Сицилианец
        3 0
        23:58, 26 юли 2024
        Ние имаме поговорка,че десерта и вендета се сервират студени! Не бързайте,Сретен излезе от затвора,но ще разчисти сметките с Баце като му дойде времето! Бързата работа,срам за Майстора! А така като се случи,никой вече няма да се съмнява в него! Ок?
    • 2
      :(
      :(
      40 -7
      20:02, 25 юли 2024
      Сигурно се е ядосал на кмета който отказва да се съобразява със съдебните решения и продължава да обира съгражданите си с незаконната такса смет.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини