Байдън в първа реч от Овалния кабинет: Време е да предам щафетата

Реших, че най-добрият начин да продължим напред е да предам щафетата на следващото поколение. Това е най-добрият начин да обединим страната, заяви президентът на САЩ Джо Байдън в реч от Овалния кабинет.

„Има време и място за дълъг опит в обществения живот. Има място и време за нови гласове, свежи гласове, по-млади гласове. И това време е сега“, каза Байдън, който се отказа от участие в президентските избори в полза на своята вицепрезидентка Камала Харис.

По време на речта си Байдън изброи постиженията на администрацията си и заяви, че следващите шест месеца той ще се концентрира в ролята си на президент.

Мандатът му изтича на 20 януари 2025 година.  „Ще продължим да събираме коалиция от горди страни, за да не позволим на Путин да превземе Украйна и да нанесе още щети. Ще поддържаме НАТО по-силна и по-обединена от когато и да било през нашата история“, обеща президентът. Той каза, че ще работи за слагане на край на войната в Газа и за връщане на израелските заложници, отвлечени от палестинската групировка „Хамас“ в ивицата Газа.

Байдън отново изрази подкрепата си за вицепрезидента Камала Харис, която вече получи достатъчно брой гласове на делегатите на Демократичната партия, за да си осигури номинацията за кандидат-президент.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини