Водач опита да избяга, след като откриха кокаин за над 1 млн. лв. в тира му

    Над 3 кг кокаин са открити при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната към Турция, съобщиха от Агенция „Митници“ и от Прокуратурата.

    Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.
    На 11.07.2024 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ на трасе „Изходящи товарни автомобили“ пристига товарен автомобил с турски регистрационен номер, управляван от турски гражданин на 51 г. Превозното средство, пътуващо от Нидерландия през Германия и България за Турция, e cелектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ откриват, че в хладилника, намиращ се в шофьорската кабина под хранителни продукти, са укрити три пакета, опаковани със стреч фолио. При отваряне на един от пакетите установяват наличието на бяло прахообразно вещество, което при направен полеви тест е реагирало положително на кокаин. Общото установено и задържано количество кокаин е 3240 грама на стойност 1 018 656 лева.

    По време на проверката водачът е направил опит да избяга в посока Турция като е задържан от митническите служители.

    По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. От държавното обвинение внесоха искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдът насрочи заседание по случая от 15 часа днес.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини