Лятната академия на СОНИК СТАРТ започна, следва "замесване на хляб"

Изображение 1 от 5

    Първото занятие на Лятната академия на СОНИК СТАРТ 2024 премина с изключителен интерес  на потребителите на социалните услуги на ЦОП и ЦСРИ, децата от ЦНСТДБУ Първомай, гости, деца от община Първомай, родители, приемни родители и близки на децата.

    Заниманията започнаха с приятна гимнастика и продължиха с четене и драматизация на народни приказки.  В „Сливи за смет“ „актьорите“ събираха клечки, замърсяващи двора. В „Най-ценният дар“  първите двама братя носеха грозде и цитрусови плодове. Детето, което първо се досети, че най-ценният дар е знанието получи за награда книжка.

    Децата, участващи в лятната академия успяха да развият своите  въображение и творчески  умения при моделиране на рисунки и апликации, да подобрят аналитичните си способности при театралното представяне на народни приказки и  да повишат тяхната физическа култура.

    Академията завърши с караоке, с което всички много се забавляваха.

    Следващото занимание ще бъде на 18 юли, от 10 ч мелница „Коста Тодоров“. То ще бъде посветено на пътя на хляба. На място децата ще се запознаят с това как от зрънцето се стига до хляба с презентация и беседа.

    Организаторите от СОНИК СТАРТ очакват желаещите да замесят хляб на 18 юли от 10 часа в мелницата.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини