Политическата криза в България не подмина ДПС,под въпрос е етническия мир в страната

Политическата криза в България не подмина и Движението за права и свободи, под въпрос е етническия мир в страната. Провалът на проектокабинета „Желазков” и бламирането му в Народното събрание е върхът на айсберга.Политическите сили в страната с изключение на ГЕРБ и Възраждане са в състояние на полуразпад.Към формациите в криза се присъедини и Движението за права и свободи.Партията с желязна дисциплина стана жертва на стремежа си на всяка цена да влезе в изпълнителната власт. Лидерската битка доведе до разцепление представено пред обществеността като битка за евроатлантическите ценности. В същност става това което влезе в политическия речник като „преяждане с власт”.Делян Пеевски демонстрира тотален контрол над изпълнителната власт,но не можа да овладее структурите на ДПС.Желанието му да се представи за евроатлантик,нямаше покритие.Доган от своя страна демонстрира решителност.Той извади своя най-силен коз -Рамадан Аталай,който гласеше за сивия кардинал в партията.

 Помирение в ДПС няма да има.Сбъдва се мечтата на Анкара:между Доган и Пеевски да има непреодолим конфликт.Спешната среща на съпредседателите на ДПС с турския посланик само затвърждават това убеждение.

 Въпросът за външното вмешателство в българската политика е отдавна в полезрението на медиите.Светът е във война,а България е прифронтова държава.Тя е в списъка на неприятелските държави на Русия и в този на неблагонадеждните съюзници на САЩ.Затова и хибридните атака следват една след друга.За Москва политическата нестабилност в една натовска държава е добре дошла.За САЩ овладяването на политическите ни елити е приоритет в опитите да се елиминира руското влияние.

Двете велики сили са в остър сблъсък за влияние у нас.От това обаче най-добре се възползва Анкара.Турция спазари позициите си в България с Москва и Вашингтон,представяйки се за техен изразител.И печели!

Какво означава това за етническия мир в страната ще покаже бъдещето?

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини