Решено:Ремонтът на бул."Беломорски" започва през септември

Решението за избор на изпълнител на ремонта на бул. „Беломорски“ вече е влязло в сила, предстои сключване на договори планиране на старт на строителните работи, обяви областният управител Ресми Мурад след среща с директора на ОПУ инж. Ивана Калчева. По думите му, ремонтът на най-натоварената пътна артерия в областния град се очаква да започне през септември, когато приключва интензивният туристически сезон. По график той трябва да се вмести в рамките на 600 календарни дни. Предвидена е рехабилитация на пътната настилка, смяна на бордюрите, основен ремонт на канализационните и отводнителните шахти и подмяна на 15 000 кв.м. тротоари.

Мурад и Калчева обсъдиха и необходимостта от укрепване на две свлачища – при джебелското село Рогозче и на пътя за Пловдив -на разклона за селата Лясково и Даскалово в община Черноочене. За първото ще бъде обявена процедура за избор на изпълнител на инженеринг, за второто са постъпили две проектни предложения, като предстои АПИ да избере по-добрата концепция. Възложено е и проектиране на стария път за Маказа през Подкова/70 км/.

По време на срещата стана ясно, че е започнала рехабилитацията на 8,5 километра от пътя Кърджали-Ардино, които ще бъдат преасфалтирани. Инж. Калчева запозна областния управител и с предстоящите текущи ремонти на пътя за с. Сполука, пътя за с. Нановица и пътя през с. Рани лист.

Това съобщиха от Пресслужбата на Областна администрация.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини