Двама нови съдии и нов прокурор встъпиха в длъжност в Хасково

    Нов прокурор и двама нови съдии встъпиха в длъжност в Хасково, съобщиха от държавното обвинение и Темида.

    Новото попълнение в Районна прокуратура – Хасково е младши прокурор Огнян Братков. Той е назначен с решение на Висшия съдебен съвет след участие в конкурс.

    В присъствието на Румен Сираков, районен прокурор на Хасково, както и на колеги и съдебни служители, Огнян Братков положи клетва и подписа клетвен лист по разпоредбите от Закона за съдебната власт.

    Районният прокурор Румен Сираков му пожела здраве и професионални успехи. Огнян Братков встъпва в длъжност след като е преминал деветмесечно обучение в Националния институт на правосъдието в София. Той е на 27 г., завършил е специалността „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ и това е неговата първа работа в юридическата професия.

    Новите попълнения в Окръжен съд – Хасково са младши съдиите Ивета Дерменджиева-Йорданова и Васил Чамбов. В присъствието на Миглена Тянкова – изпълняваща функцията председател на Окръжен съд – Хасково и на съдиите и съдебните служители, те положиха клетва и подписаха клетвен лист, съгласно разпоредбите на Закона за съдебната власт. Младши съдиите са назначени от Съдийската колегия на ВСС, след обявен конкурс и преминат успешен деветмесечен курс на обучение в Националния институт на правосъдието.

    Ивета Димчева Дерменджиева-Йорданова е на 28 години, от Хасково. Завършила е висшето си образование по специалността „Право“ в УНСС – София през 2021 г. и има трудов стаж над 5 години в частния сектор.

    Васил Георгиев Чамбов е на 30 години, от град Пловдив. Завършил е висшето си образование по специалността „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ – Пловдив през 2017 г. Работил е над 2 години като „съдебен помощник“ в Апелативен съд – Пловдив.

    Колегите им пожелаха успешна реализация, професионални успехи и удовлетворение при изпълнение на служебните им задължения като младши съдии.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Че
      Честито
      20 -3
      16:03, 1 юли 2024
      Честито на младите! Млади, хубави хора и дано да са справедливи!!!!!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини