Ученици отправиха послания насочени към борбата с наркотичните вещества

Изображение 1 от 5

    Общинският съвет по наркотични вещества в Кърджали отбеляза 26-ти юни Международния ден за борба с наркоманията и търговията с наркотици. На специално изработена от доброволците в общинския център инсталация наподобяваща дърво, ученици от града поставяха своите послания за борба със зависимостите. В инициативата участваха деца от няколко училища в града.

    „Важното е да постигнем по-голяма гласност по този проблем, който е бич на нашето съвремие. Да кажем, че зависимите са болни хора и не трябва да се притесняват, а да търсят помощ. С тази инициатива искаме да кажем на младите хора, че трябва да могат да казват „Не“ и да взимат информирани решения“, посочи пред журналисти Валентина Грудева секретар на Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали.

    На подрастващите бяха раздадени и брошури с информация за вредата от различните видове наркотични вещества както и последиците при шофиране с такива.

    Инициативите посветени на 26-ти май - Международния ден за борба с наркоманията и търговията с наркотици започнаха още през месец май с национална конференция. Мероприятията ще продължат в партньорство с РЗИ със симулативна демонстрация за въздействието на алкохола върху организма чрез алкоочила.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини