Обявиха Николай Марков за председател на ПГ на Величие без да е станал депутат - натиск и компромати към него

Ново избраният председател на НС Рая Назарян, обяви лидера на "Величие"  Николай Марков за председател на парламентарната група на партията, преди той реално да е станал депутат. Това създаде смут сред зам. председателите на парламента. След кратко събеседване се пристъпи до полагането на клетва от страна на Марков, като народен представител , за да може да председателства и парламентарната група на партията си.

Марков не присъства на заклеването на депутатите в началото на първото заседание на ново сформирания парламент през вчерашния ден и не положи клетва като депутат в 50-ото Народно събрание, защото закъсня за началото на първия си работен ден.  "Влязох 20 минути по-късно и не положих клетва и затова излязох. Случват се прецеденти, всякакви. Има процедура", каза той.

Вече заклел се депутат Николай Марков от "Величие" съобщи пред медиите в Партийния дом, че три партии са оказвали натиск върху партията за подкрепа на Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание. Но не обяви кои са тези партии, като допълни, че той сам ще прецени дали ще сезира някого и/или кого.

"По време на разговорите с контактните групи (от кои партии така и не стана ясно) имаше показани компромати, записи за мен и за господин Ивелин Михайлов", посочва Марков.

""Величие" няма да подкрепят нито първия, нито втория, нито третия мандат за съставяне на правителство. "Не можем да подкрепим нещо, което не ни е казано какво е", уточни Николай Марков.

Николай Марков отрече Ивелин Михайлов да е зам.-председател на партията "Величие", както никога не е бил. "Господин Михайлов не участва в управителното тяло и няма връзка с управлението на партията", каза още Марков относно въпроси за собствеността на партия "Величие".

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини