„Ако не мога да ходя, ще пълзя“: Селин Дион получи бурни овации на премиерата на филм за нея

Селин Дион се разплака след бурните овации, които получи на премиерата на документалния филм „I am: Celine Dion“, на която се появи, придружена от своя син Рене-Чарлз. Филмът, режисиран от Ирен Тейлър, показва борбата на певицата със синдрома на скования човек - рядко неврологично и автоимунно заболяване, което причинява мускулна скованост на цялото тяло.

Качвайки се на сцената в „Линкълн Център“ в Ню Йорк, тя беше аплодирана от гостите под звуците на песента ѝ „I am Alive“, пише Deadline. „Благодаря от цялото си сърце на всички, които са част от моето пътуване. Този филм е моето любовно писмо към вас“, обърна се певицата към хората в залата и добави: „Това е най-голямата ми публика за последните години."

Режисьорката Ирен Тейлър разказва, че снимките са се случвали спонтанно спрямо моментното състояние на Дион и всеки ден е бил различен. „Понякога не се чувстваше готова, а в други дни снимките я караха да се чувства по-добре“, казва още тя.

„Не исках някой, който да драматизира живота ми и това, през което преминавам. Когато срещнах Ирен, знаех, че тя е правилният човек“, заяви наскоро в интервю за Vogue певицата. „Позволих й да заснеме неща, които вероятно са трудни за гледане, но това е моята реалност." Тя отваря за режисьорката вратите на дома си, в който иначе не допуска почти никого, защото само там може да си позволи да страда, да плаче, да бъде щастлива, да бъде уязвима и да защити семейството си, разказва още пред Vogue.

По време на премиерата на документалния филм изпълнителката на „My Heart Will Go On“ се обърна специално към своя невролог, д-р Аманда Пике, казвайки, че тя е успяла да замени страха ѝ с надежда. Дион обяви още, че нейната фондация ще дари 2 млн. долара на медицинския кампус на университета в Колорадо за проучвания на автоимунни заболявания на нервната система под ръководството на д-р Пике.

Селин Дион за първи път заговори за заболяването си през декември 2022 г., когато чрез видеообръщение отмени турнето си за 2023-та. Първата й публична поява оттогава беше през февруари тази година на наградите „Грами“, където връчи отличието за албум на Тейлър Суифт.

„Не е трудно да се прави шоу, трудно е да се отмени. Работя усилено всеки ден и си признавам, че е много трудно. Липсва ми много. Липсват ми хората. Ако не мога да тичам, ще ходя, ако не мога да ходя, ще пълзя, но няма да спра“, казва Селин Дион във филма, който ще се излъчи на 25 юни в Amazon Prime.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини