В памет на Севдалина Панайотова спектакълът "Аз ли съм или не съм" ще се играе днес в Чепеларе

Изображение 1 от 2
    На 27 септември тази година се навършват 10 години от кончината на Севдалина Панайотова – забележителен педагог, литератор и театрал, която от 1959 г. преподава, твори и живее в Чепеларе с изключение на периода от 1969 до 1974 г., когато със семейството си се премества в София.
    През 1974 г. Севдалина Панайотова се завръща (по-точно е изселена от ДС) в Чепеларе, където развива най-активната си опозиционна дейност, превръщайки словото в основно средство на борба срещу социалистическия режим. Като учител по литература и ръководител на театрален състав Севдалина Панайотова половин век е създавала сценарии и постановки, които редовно са предизвиквали неодобрението на социалистическата власт.
    В памет на Севдалина Панайотова, днес от 19:00 часа в НЧ „Родопска искра 1880“ – гр. Чепеларе, на сцената, носеща нейното име, ще бъде представен спектакълът „Аз ли съм или не съм“ от възродената Общинска театрална школа „Севдалина Панайотова“ - гр. Чепеларе.
    Не пропускайте да уважите с присъствие вдъхновяващия спектакъл и да се насладите на впечатляващите театрални постижения на младежите от трупата Евгени Паунов, Костадин Беленозов, Константин Терзиев и Митко Терзиев, с ръководител Мариан Бозуков. Специалното участие на професионалните актриси от Родопски драматичен театър Смолян Искра Йосифова и Божана Мановска ще Ви потопи в един различен свят, в който всеки сам за себе си да съпреживее и обмисли истински стойностното и важното в живота.
    Премиерата на представлението бе през минала година в Чепеларе, след което е гостувало в Смолян, Раковски, където на фестивала „Магията на живата сцена“ печели четирите най-големи награди, включително и голямата награда на журито. Следват участия в Драматичен театър Пловдив, театрален маратон в Пазарджик, Ивайловград и Асеновград.
    Предстоят участия в Ямбол, Бургас, Варна, Балчик, Каварна и Шабла тази есен.
    Спектакълът „Аз ли съм или не съм“ е част от културния календар на Община Чепеларе за 2024 г. като финал на майските празници на града.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини