При близо 37% обработени протоколи: ДПС губи от преднината си, "Величие" увеличава резултата си

При обработени от Централната избирателна комисия (ЦИК) 36.73% от протоколите подредбата сред партиите на парламентарните избори не се променя. ГЕРБ продължава да е първа политическа сила с 23.4% подкрепа, като увеличава преднината си пред ДПС. За Движението за права и свободи са гласували 16.7 на сто от избирателите, като това е спад с 3% спрямо последните данни от ЦИК.

"Продължаваме промяната - Демократична България" и "Възраждане" са трети и четвърти. И двете партии покачват резултата си, като той е съответно 14.8% и 14.3%.

Разликата между БСП и "Има такъв народ" също се скъсява. Засега за левицата са гласували 6.9 на сто, докато за партията на Слави Трифонов - 6.4%. Изненадата на изборите - "Величие", е все по-сигурен участник в следващия парламент, като до момента 5% от гласувалите са дали вота си за тази политическа сила.

На вота за европарламент при обработени 35.69% от протоколите ГЕРБ е с 23.3%, "Продължаваме промяната - Демократична България" с 15.4%, "Възраждане" с 14.9%, ДПС - 11.4%, БСП - 7.2%, "Има такъв народ" - 6.6%, а "Величие" е под прага с 4.4%.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини