Обучиха доброволци от Хасково да помагат на пострадали при бедствия и аварии

    Членове на Доброволно формирование „Спасителен Клуб за Бъдеще – Хасково“ вече са в готовност да помагат при бедствия. Доброволците бяха обучени от инструктори в пожарната днес с цел придобиване на знания и умения за действия при защита на населението при бедствия, пожари, аварии, катастрофи, земетресения, извънредни ситуации. Научиха как могат да помагат на хора, загубили съзнание или на такива със силно кръвотечение или при задавяне. Те успешно преминаха и изпити.

    „Спасителни клубове за бъдеще“ са сформирани в страната по идея на Лазар Радков като целта е те да са в помощ на обществото. Има 10 подобни формирования в 8 града в България. Негова кауза са още „Капачки за бъдеще“ и „Клубове за бъдеще“. Днес той водеше обучението по първа долекарска помощ в Хасково с мотото „Бъди готов“.

    Още в началото на обучението Радков заяви, че е важно да запазим самообладание, дори и ако видим изпаднал в безсъзнание човек на улицата, въпреки адреналина. След това доброволецът трябва да се убеди в своята безопасност и тогава да се опита да помогне, действайки по определен механизъм. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини