Изборният ден в областта започна нормално

В днешния изборен ден, всички избирателни секции в хасковска област са открити, няма възникнали проблеми. В осем от секциите не са се явили осем членове, в това число и ръководства на съответните СИК, но са предприети действия от РИК за тяхната своевременна замяна.

483 са секционни избирателни комисии са сформирани в Хасковска област, като 13 от тях са подвижни за днешния вот за депутати и евродепутати. В 344 секции ще може да се гласува и с машина. 

В изборите за народни представители могат да гласуват 226 485 души в региона, а за евроизборите избирателите са 203 765. Разликата се дължи на изискването за уседналост.

В община Димитровград за членове на Европейски парламент имат право да гласуват 44746 избиратели, а за народни представители - 45891 избиратели. 

226 са кандидатите за народни представители от 20 партии и 11 коалиции. Те ще се борят за 8 мандата.

Изборните секции започнаха работа от 7:00 ч. сутринта и вотът ще продължи до 20:00 ч. Изборният ден може да бъде удължен до 21.00 часа, ако пред секцията има негласували избиратели.

В деня на вота се забранява поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение.

В България 6518 са регистрираните общо кандидати за двата вида избори на 9 юни. 6100 са кандидатите за национален парламент, 418 - са кандидатите за ЕП.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини