Полицейска акция за купуване на гласове в Хасковско започна от „Република“

    Специализирана полицейска операция срещу търговията с гласове започна в Хасковска област. Тя е във връзка с предстоящите избори 2в1 на 9 юни – за народни представители в българския парламент и за членове на Европейския парламент.

    По традиция акцията започна от хасковския квартал „Република“, където имаше много полицейски екипи. Униформените проверяваха преминаващи пешеходци и водачи. Дейностите по контрол ръководеше началникът на Районното управление в Хасково главен инспектор Мирослав Христов.

    „От началото на деня на територията на Хасковска област и в частност на територията на Районно управление - Хасково тече специализирана полицейска операция във връзка с противодействието на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство, държане на наркотични и упойващи вещества, престъпления против собствеността на граждани и срещу деяния, свързани с пътния травматизъм. В тази връзка на множество места в Хасковска област се извършват процесуални-следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия“, каза Мирослав Христов.

    По обяд днес той заяви, че вече са образувани две досъдебни производства за държане и разпространение на наркотични и упойващи вещества и три за кражби в Хасково, установен е и водач, който е управлявал без шофьорска книжка. Текат проверки и на множество адреси за установяване и доказване на престъпления, свързани с нарушения на изборното законодателство.

    Днес по обяд беше проверен дом на улица „Картечар“ в „Република“, откъдето полицаите изведоха двама мъже, които бяха отведени в Районното управление.

    Хората в квартала днес отрекоха да има купуване на гласове, нямало и агитация. Един от местните беше готов да избира кметове тази неделя.

    Полицейската акция в Хасковско ще продължи и през следващите дни. Ангажирани са стотици полицаи, включително и служители на жандармерията.


    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ха
      Хасан
      26 -1
      14:15, 4 юни 2024
      Интересно за коя партия се купуват гласове?
      • За
        Запознат
        8 0
        22:23, 4 юни 2024
        За тази на която се на...гъ....зв...@т и ..... гербери израстват!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини