Хиляди деца изпълниха Централната градска алея на 1 юни

    Хиляди деца и техните родители изпълниха централната градска алея в Димитровград днес по повод Деня на детето.  

    Разнообразната програма за децата, която бе подготвила община Димитровград под мотото "Космос" събираше непрестанно желаещи да се включат в различните активности, арт работилнички и активности. Пъстри балони и атракционни допълваща празничната атмосфера. Интересни занимания за деца бяха приготвили и от "Язаки България", които също участваха в събитието с интригуващи работилнички, като поздрав за празника към малчуганите. Амтомобил в почти реален размер като рамка за снимка предизвика интереса на децата.На алеята децата се забавляваха в занимателната игра за малките "Разходка в Космоса", където имаше истинско космическо пътуване, а в "Звездни игри" по-големите пробваха умения и ловкост.В работилничка "Звездни светове" малчуганите разглеждаха устройството на телескопи и наблюдаваха през тях, както и инсталираха софтуер на телефона на звездното небе, за да разпознават лесно съзвездията и звездите. Така по забавен и достъпен начин те научавахо повече за първия Планитариум в България, който се намира именно в Димитровград.В занимателните работилнички  „Звездни емоции” малчуганите сами си изработваха тематични гипсови фигурки, в работилничката "Ракети и звезди" правихо атрактивни украси, в друга изработвахо шлем за космонавти, а в четвърта правиха календар.

    Сладоледената къща събираше непрестанно желаещи за вкусен сладолед, а в пространството около малкото шадраванче десетки деца стояха търпеливо за рисуването върху лица. 

    В   "Корабни пътешествия" възпитаниците от Моделен клуб-Димитровград предоставиха на желаещите да опитат умения в управлението на малките плавателни съдове в шадравана пред сцената на пл.Поезия и да карат атрактивни колички в площите около него. За най-малките бе предвиден уютен и тематичен красив кът за оцветяване наречен „Рисувам с усмивка“. 

    Весели снимки, щура забава с танци и песни радва деца и възрастни в Деня на детето.

    Детска работилничка за оригами отвори врати в Художествена галерия "Петко Чурчулиев", където в децата се впуснаха в едно прекрасно пътешествие на творчеството и въображението и творяха интересни фигурки от хартия. 

    За любопитните да научат повече за музикалните инструменти Забавно-духов оркестър отвори врати, за да показва на децата музикалните инструменти на оркестъра и света на музиката. 

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини