Откриха ново отделение за 20 недоносени бебета в АГО – Хасково

    Акушеро-гинекологичното отделение към МБАЛ-Хасково вече разполага с ново Отделение по неонатология. Секторът бе официално открит днес.

    Символично лентата прерязаха директорът на хасковската болница д-р Георги Гелов, областният управител на Хасково Гинка Райчева и кметът на Община Хасково Станислав Дечев. На тържествената церемония присъстваха бивши и настоящи медицински специалисти, гости и майки на пораснали деца, които са се родили преждевременно. Тържествен водосвет за здраве и успех отслужи отец Златко.

    Старото отделение беше на първия етаж в АГО, като то също беше направено добре, но като за 80-те години като функциониране, въпреки че през годините са били купувани кувьози.

    Новото вече е на втория етаж. Модерният сектор разполага е от две зали, има 20 кувьоза, като 10 от тях са за по-тежки случаи, изискващи командно дишане и сериозни проблеми

    респираторни машини. Отделението е изградено със средства на хасковската болница, каза д-р Гелов. Той заяви, че за строително-монтажните работи, обзавеждане и доставка на апаратура са вложени около 300 000 лева. Отделно по норвежда програма преди няколко години бяха доставени дихатели.

    Това е последният етап от реновирането на целия акушеро-гинекологичен комплекс, за който са вложени около 1 млн. лв., каза д-р Гелов.

    От ръководството на болницата възнамеряват да трансформират старото Отделение по неонатология на първия етаж в поликлиничен сектор – за майки, които имат нужда от консултации и прегледи.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Цв
      Цветомира
      18 -4
      15:55, 31 май 2024
      Може да е всичко друго, но и предизборно откриване! Да не си помислихте, че е заради изборите, абсурдддд!
      А какво стана с улица "Граничар", нали щяхте да я асфалтирате? Пратихте 2-3 служители да премахнат храстите и айде готово ......
      По ред на номерата, моля! Чакам асфалт на улицата, айде г-н Дечев, отрежете и на нашата улица лентичката!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини