БСП ще защитава социалните политики и мира в Европа, търси подкрепата на българите

    БСП проведе среща, на която представи кандидатската си листа за област Хасково и за Европейските избори.

    Срещата се състоя в Димитровград и на нея присъстваха голяма част от кандидатите за българския парламент от областта, както и действащият и кандидат за евродепутат, Цветелина Пенкова. Пред симпатизанти на социалистическата партия кандидатите представиха своята визия и политики за управление на България и Европа след изборите на 9 юни.

    Срещата бе открита от кандидата в листата за Димитровград, Пламен Панев, който е и председател на местната структура на партията и е 3 в листата на коалиция "БСП за България".

    Водачът на листата на БСП за народни представители и заместник-председател на партията, Атанас Зафиров, представи листата и политиките, които ще защитават бъдещите депутати на социалистите в Народното събрание.

    "Аз съм бил 7 пъти народен представител, но тези седем пъти са в общо около 5 календарни години, което е малко повече от един пълен мандат на едно Народното събрание. Това показва в каква перманентна криза се намираме през последните години. В поредицата от краткосрочни парламенти, служебни кабинети и странни плаващи мнозинства се случваха страшни безобразия. Тази ситуация поставя на масата важността на тези избори, които са в тежък и чувствителен геополитически момент, в който е много важно как ще бъде позиционирана всяка една държава, както и целият Европейски съюз."

    Зафиров подчерта важността на предизборната програма на БСП, която акцентира върху леви и социални политики, както и постигане на мир в Европа. Той изрази увереност, че числеността на групата на БСП за България в националния и в Европейския парламент има голямо значение за отстояването на тези политики.

    "Ние можем да застанем пред хората и да кажем: ние не ви подведохме, не ви излъгахме. На нас не ни се налага да се обясняваме пред хората за лобистки законодателства, за прегръдки с мафията и безпринципни сглобки. Ние устояхме на всички заплахи и изкушения и останахме принципни. Ако нашият основен политически опонент е ГЕРБ и моделът на Бойко Борисов - моделът на задкулисието, на мафията, на парите от джипка и нагласените поръчки в завладяната държава, то нашият основен враг е апатията и ниската избирателна активност, която ражда управление, като това на останалата в миналото вече сглобка.

    Листата на коалиция "БСП за България" за хасковския регион е изпълнена с хора с амбицията на победители, като се очаква реалистичният резултат от поне 3 депутати. Нашата победа зависи от това да излезете в изборния ден и да гласувате с номер 24 и за представители за народно събрание и за депутати в европарламента", допълни Зафиров.

    Смиляна Нитова, която е на второ място в листата на БСП, сподели "Поставяхме важни въпроси, търсихме и намирахме решения на проблемите. Бяхме подложени на натиск от различни страни, но продължихме уверено да отстояваме грижата за хората, да защитаваме нашите деца, семейства, българския дух, общественото благо и националните интереси. Сега ни е необходима подкрепа, за да имаме възможност да реализираме управленската си програма. Имаме сили и възможности, поставяме изпълними обещания и задачи за нашия регион.

    За значението и смисъла от работата на евродепутатите говори настоящият евродепутат Цветелина Пенкова. Тя представи отчет на свършеното до момента в Европейския парламент, като начерта и политиките, по които трябва да се продължи работа, за по-добра, сигурна и социална Европа.

    "Започвам, поставяйки акцент върху това, защо европейските и парламентарните избори са толкова свързани. Националните и европейски законодателства са изключително обвързани и за да има положителна промяна, те трябва да работят паралелно в една посока.

    От изключителна важност е, на тези избори да изпратим работещи, мотивирани и можещи хора, както в Европейския парламент, така и в Народното събрание. Съвместната ни работа на национално и европейско ниво е ключова", коментира Пенкова.

    Тя подчерта, че БСП е единствената партия, която не е предала, не е излъгала и не е подвела своите гласоподаватели и симпатизанти. Тя призна, че Европейският парламент е допуснал много грешки в последните 4 години, и че признанието е първата стъпка към поправянето им. Пенкова заяви, че Европа трябваше да бъде гарант за мир и че ролята на левите хора е да продължат борбата за мира.

    Пенкова даде пример за успехи на БСП в Европейския парламент, като отбеляза, че са успели да насочат вниманието отново към ядрената енергетика, което осигурява сигурност и ниски цени на електроенергията, което е национален интерес на България и е от ключово значение за европейските граждани. Като друг пример за успешна работя тя посочи последното законодателство, по което е работила с екипа си - закона за реиндустриализацията на Европа, който ще създава индустрия и нови работни места в цяла Европа, а тези производства ще бъдат субсидирани с евро средства и тук отново ще е важен синхрона между парламента на България - работа на европейско ниво за да се възползва България максимално от възможностите, които ще й се предоставят.

    "Работейки заедно, европейският и националният интерес ще вървят ръка за ръка. Затова трябва да изпратим в Европа мотивирани и можещи хора, каквито сме ние в листата на БСП. Подкрепете ни с номер 24 в двете бюлетини на предстоящите избори на 9 юни", призова Пенкова.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини