Paul McCartney е първият музикант милиардер в Обединеното кралство

Paul McCartney стана първият музикант милиардер в Обединеното кралство, като нетната му стойност скочи рязко през последната година. Бившият член на Beatles е сред посочените в списъка на богатите за 2024 г. на в. Sunday Times.

В списъка певецът, текстописец и басист е поставен между Vladimir Makhlai и Chris Sheppard и семейството му, и е класиран като 165-ият най-богат човек. В списъка се казва, че той има нетна стойност от 1 милиард паунда – цифра, която е нараснала значително през последните 12 месеца.

През изминалата година, съобщава Sunday Times, 81-годишната музикална икона е увеличил богатството си с 50 милиона паунда. Сумата е събрана благодарение на турнето му през 2023 г. и доходоносната стойност на богатата му дискография. Без съмнение принос има и издаването на „Now And Then“ – така наречената „последна“ песен на Beatles, в която участват и четиримата членове, която беше споделено през ноември, както и шума около преиздаването на документалния филм за групата от 1970 г. "Let It Be". Поп иконата Beyoncé вероятно също е помогнала за увеличението на състоянието на музиканта, тъй като наскоро сподели вълнуващия кавър на „Blackbird“ – песен, написана от McCartney през 1968 г. – като част от нейния албум „Cowboy Carter“.

Сред другите музикални звезди, които намериха място в списъка на богатите за тази година, е сър Elton John, който счупи рекорди с участието си като хедлайнер в Гластънбъри миналото лято, бившата певица от Spice Girls, Victoria Beckham, която е в списъка заедно със съпруга си David, а също и легендата от Уест енд, лорд Andrew Lloyd-Webber.

Gopichand Parmanand Hinduja – съпредседател на конгломерата Hinduja Group – и семейството му отново бяха короновани за най-богатите хора в Обединеното кралство, като богатството им достигна 37,2 милиарда паунда. Цифрата бележи най-голямото богатство, регистрирано някога от вестника. 

Списъкът съдържа 250 лица и семейства, а общото богатство възлиза на 795,3 милиарда паунда, което според изданието е по-голяма сума от икономиката на Полша.

Други интересни имена в доклада са сър James Dyson и сър Richard Branson, чието богатство е спаднало най-много между 2023 и 2024 г. Нетното състояние на последния е паднало до 2,4 милиарда британски лири, което го връща на същото ниво като през 2000 г.

Въпреки че броят на музикантите в списъка е ограничен, имена, включително Harry Styles и Adele, са сред онези, които фигурират в списъка на вестника за 40-те най-богати знаменитости под 40 години. Styles е под номер 17 с отчетено богатство от 175 милиона паунда, докато Adele е класирана на номер 19 със 170 милиона. Най-богатият музикант в този списък е Ed Sheeran, който сега е на 33 години и е на 10-то място с отчетени 340 милиона паунда.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини