Броят на жертвите в Чили достигна 711 души

Броят на жертвите на силното земетресение в Чили, разтърсило страната в събота, достигна 711 души, съобщава местният вестник "Меркурио".

По-рано бе съобщено за 708 загинали, пише агенция "Фокус".

Земетресението с магнитуд 8,8 по Рихтер, епицентърът на което бе на 115 километра от града Консепсион, бе последвано от цунами, което заля 11 чилийски града.

Свеизмичната активност в Чили и регионасе остава много висока през последното денонощие. В последния час е регистриран един земен трус с магнитуд от 5,3 степен.

Повече от 15 земни труса са регистрирани от полунощ до този час – сочи справка на агенция "Фокус" в сайта на Европейски средиземноморски сеизмологичен център.

Повечето от трусовете са с магнитуд 5,3 степен, 5,1 степен, 4,9 степен, 4,3 степен; има и по-слаби земни трусове с магнитуд под 3 степен.

Сеизмичната активност засяга още и Перу, Аржентина и Еквадор, където също има регистрирани земни трусове в последното денонощие.

Заради високата сеизмична активност в региона на Южна Америка, информацията на световните интернет сайтове за земетресения, се мени всеки час.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини