Светлините на коледната елха грейват на 6-ти декември. Концерт на „Д2“ и шоу на кокили са част от изненадите

„По традиция на 6-ти декември Никулден от 17.30ч. ще грейнат коледните светлини в Кърджали. Елхата ще бъде поставена в пространството пред сградата на общинска администрация. Самото тържество ще започне с мюзикъла „Коледни искри“, съобщи зам.-кметът на община Кърджали в ресор „Хуманитарни дейности“ Веселина Тихомирова.

Светлините ще бъдат запалени от кмета на града Ерол Мюмюн и Дядо Коледа. На този ден е подготвен празничен спектакъл с магическо и пиротехническо шоу, включващо коледни песни и фокуси със светлини. Програмата предвижда концерт на групата „Д2“ и шоу на кокили с участието на Снежната кралица.

На 6-ти декември ще бъде открит и коледният базар с всички 15 къщички. Тази година те са разположени по малко по- различен от обичайния начин.

“ Идеята е да се оформи коледно селце, в което всички да се чувстваме празнично – и жители и гости на града. Тази година е проявен много голям интерес както от тези, които ще продават сувенири с благотворителна цел така и търговците, които ще предлагат своя продукция“, посочва още Веселина Тихомирова.

Къщичките, които ще предлагат продукти с благотворителна цел са две. Тази година каузата е  в подкрепа на 7-годишния Мурад.

“Кампанията цели да се подпомогне семейството му, тъй като той и сестричката му са полусираци, а момчето е в тежко здравословно заболяване без ясна диагноза. По информация на бащата, който загуби съпругата си миналата година, са необходими повече от 20 000 евро за да се извършат нужните изследвани в Турция и да започне лечение незабавно“, допълват от общината.

В района на базара ще има открита сцена с музикални изпълнения на състави от учебни заведения и читалища.

Текст и снимка:Мария Милчева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини