Първият за новия мандат Ден на кмета се проведе в Димитровград

Изображение 1 от 5

    Кметът на община Димитровград Иво Димов проведе днес първият за новия мандат Ден на кмета с новоизбраните кметове на населени места в общината и ръководителите на службите за сигурност и безопасност. В срещата участваха гл.инспектор Християн Христов - ръководител на РУ на МВР-Димитровград, кметовете и кметските наместници от населените места в общината, гк.инспектор Иван Пачов - ръководител на РС ПБЗН, прокуристът на "Неотитан" Атанас Стефанов, ръководителят на EVN -Димитровград Пеньо Паунов. 

    В Деня на кмета, иницииран от Иво Димов, участваха и заместникът му Светослав Стойков, секретарят на общината Венета Колева, управителите на ОП "Благоустрояване" Тихомир Гочев и ОП “Траурен обреден дом" Славея Михайлова и експерти от общинска администрация.

    Кметовете бяха запознати с основните дейности, произтичащи от работата им и взаимодействието между отделните звена и институции. Обсъждани бяха проблеми, свързани със сметоизвозването по населените места и незаконните микросметища, ефективен контрол на правоохранители и местна власт в общината с цел превенция срещу престъпността и осигуряване спокойствието на гражданите, адекватна и навременна реакция в кризисни ситуации. 

    Друга тема, която обсъдиха кметовете на срещата, бе състоянието на електропреносната мрежа в общината и къде предстои да бъдат извършени подобрения по нея, както и очакваните сигнали и предложения от местните управници за проблеми по места, които да залегнат в инвестиционната програма на дружеството за 2024 година. Инж. Паунов сподели, че има над 300 компрометирани стълба в общината, подмяната на които е предвидена да бъде извършена до втората половина на следващата година. 

    Кметовете от община Димитровград обсъждаха още социалните програми и възможностите на хората от малките населени места да се възползват от тях и предлаганите социални услуги, допълват от общината.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини