Всички партии са купували гласове, твърди МВР

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви пред бТВ, че на тези избори няма политическа формация, която да не е купувала гласове. Допълни, че наред с познатите схеми, при които се обещава доставка на дърва за огрев, опрощаване на вересии и обещание на работни места, е имало и по-креативни предложения. Даде за пример кмета на населено място, в което има място за лишаване от свобода като неговите посетители са били пуснати на свобода и пратени да чистят дворовете на местни жители, обещали гласа си за него.

Министърът все пак обяви денят за сравнително спокоен въпреки множеството сигнали - 428, за различни нарушения - купуване на гласове, агитация и др. Образуваните досъдебни производства са 9.

Министърът упрекна председателят и говорителят на ЦИК, че в събота са имали "изключително некоректни" коментари, с които са опитали да злепоставят МВР. "Искам дебело да подчертая и да припомня на ЦИК, че МВР не е транспортна фирма", подчерта министърът заради твърденията на избирателната комисия, че машини са били транспортирани без нейното разрешение.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини