Знаци със светлинен сигнал обозначават пешеходните пътеки в Асеновград

Изображение 1 от 2

    Монтирани са на 2 места в Асеновград пътни знаци с мигащ светлинен сигнал в син цвят, обозначаващи приближаването до най-рисковите пешеходни пътеки, по данни на „Пътна полиция“.

    Целта е да се заостри вниманието на водачите на превозни средства и да се намали скоростта, с която шофьорите се движат.

    Два от знаците са поставени при кръговото кръстовище между бул. „България“ и ул. „Васил Левски“.

    Единият е монтиран така, че да се вижда от преминаващите по ул. "Васил Левски" и бул. "България", в посока Пловдив. А другият - от страната на хотела - за пристигащите от Пловдив.

    Такива знаци вече има и при пешеходната пътека на кръстовището между улиците „Княз Борис I“ и „Хан Крум“.

    Там от доста време граждани настояват за поставяне на изкуствена неравност.

    Поради наличието на близките кръстовища в района е невъзможно такава да бъде монтирана, тъй като в случая, ако това се направи, знаковото стопанство няма да отговаря на Закона за движение по пътищата.

    Предстои монтирането на същите знаци със светлинен сигнал в син цвят и на още едно място в Асеновград. А именно – на бул. „България“ - при пешеходната пътека на кръстовището с ул. „Шипка“.

    Служители на „Пътна полиция“ ще проследят ефективността на новите знаци и след анализ може да се поставят и на други места в Асеновград.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини