До кога ще плащаме най-скъпия ток в Европа?!

"Българските потребители не са доволни от качеството на тока, от постоянното му спиране, на което станахме свидетели през последните дни. Ще се борим цената на тока да стане 7,5 ст". Това каза на пресконференция Светлозар Николов, председател на Организация за обществена самозащита – ЕДНО (ООС). По думите на Николов тази печалба за електроразпределителните дружества е реална и ще помогне на страната да излезе от кризата.

“Няма как България да излезе от кризата, ако продължаваме да плащаме толкова висока цена за тока, водата, топлоенергията, газта и лихвите по кредитите. Всичко тръгва от цената на тока и на газта”, заяви Николов. Според него България плаща най-скъпия ток в Европа, а държавата гарантира печалба на частните компании на гърба на българите, предаде агенция Фокус.

Николов отбеляза, че цената на водата и топлоенергията трябва да се намали двойно. “Българската народна банка гарантира печалбата на банките, но никой не гарантира финансовата стабилност на българските граждани. Това е нарушение на правата на българските потребители”, добави Николов.

Утре ЕДНО излиза на протест срещу високите цени на електроенергията. 

Протестът ще започне от 11 часа пред централата на ЧЕЗ на ул. "Г.С. Раковски" 140. Той ще продължи пред Министерството на финансите, където недоволните могат да обявят исканията си и ще завърши пред Народното събрание.

“Компанията, която не се съобразява с общественото мнение, губи много”, смята Николов. Според него компаниите, извършващи публични услуги, няма на издържат на финансовите санкции, които ще им бъдат наложени и няма да могат да съществуват без общественото доверие. Николов призова всички компании да се съобразят с общественото мнение.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини