Деца посетиха Общинска администрация, като част от опознавателна игра за Димитровград

Изображение 1 от 5

    36 деца посетиха днес сградата на Общината, като част от опознавателната образователна игра "Опознай Димитровград, за да го обикнеш", информират от местната администрация.

    Децата бяха посрещнати от секретаря на общината Венета Колева, която им разказа за общината и функциите на различните заседателни зали. Децата с любопитство разгледаха - Заседателната зала на втория етаж, където се провеждат пресконференции, оперативки и работни срещи; зала "Гросето",където заседава Общинския съвет и Ритуалната зала, където се сключват гражданските бракове. Играта се провежда за втора поредна година. Сред участниците има и деца, които са от други градове, но са в Димитровград за ваканцията при баба и дядо. 

    Образователната игра "Опознай Димитровград, за да го обикнеш" се провежда през летния период до 31 август 2023г. Проекта е  финансиран по общинската програма "Димитровград на младите"  и е насочен към децата и младите хора. Тази година акцентът е върху паметниците в града, пред които участниците да се снимат. Снимките залепят в специална книжка, създадена за играта. Книжката може да бъде получена в сградата на Детски и младежки център, от където стартира и играта. Всеки участник сам избира последователността на посещение на обектите.  Участниците трябва да посетят паметника на Пеньо Пенев в едноименния парк, както и паметника на поета пред Дом-музей "Пеньо Пенев"; паметника на Джордано Бруно пред Планетариума; паметника на Първостроителите на пл.България; паметника на Апостол Карамитев до Театъра; бюст-паметника на Христо Ботев в парк "Освобождение"; бюст-паметника на Васил Левски до едноименното училище;  паметника в чест на Капитан Петко войвода, намиращ се в близост до общината и паметника на Никола Вапцаров, в едноименния парк.

    За втора поредна година ОП "Детски и младежки център" организира образователната ига "Опознай Димитровград, за да го обикнеш - 2". Играта стартира от 3 юли и ще продължи до 31 август, когато ще бъдат изтеглени наградите за участниците. Тази година организаторите са осигурили дронове, с които спечелилите ще могат да опознаят своя град и отвисоко.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини