Областният управител Стефан Сабрутев е депозирал оставката си

Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев е депозирал оставката си днес, оповести Сабрутев в профила си във фейсбук. От написаното става ясно, че той си е подал оставката. "Предвид настъпилата промяна в управлението на държавата и моите лични различия с политиката на това управление, считам, че е невъзможно да изпълнявам задълженията си. Поради това, днес депозирах заявление в Министерски съвет за освобождаването ми от поста Областен управител на Област Смолян. През изминалите месеци /август 2022 г. - юни 2023 г./ дейността ми бе ориентирана изключително в посока развитието на област Смолян, подкрепа и защита интересите на жителите на областта. Работих максимално прозрачно и ефективно, за да бъде осигурена навременна организация и ефективност в дейността на регионалните държавни структури на местно ниво. Проведени бяха прозрачни и честни избори - на 2 октомври 2022 г. и 2 април 2023 г.
На новия областен управител, независимо кой ще бъде той, ще бъде предадено започнатото от мен и администрацията, като ще бъде осигурена нужната приемственост. Вярвам, че той ще продължи започнатите проекти и ще работи в посока за развитие на областта. За мен бе чест да работя в полза на развитието и просперитета на област Смолян. Да живее България!", написа Сабрутев.
Стефан Сабрутев два пъти бе назначаван за областен управител на Смолян от служебните правителства на президента Румен Радев.
Все още официално не е ясно кой ще застане начело на областната администрация. В Смолян за поста усилено се спряга името на журналистта Зарко Маринов от ДБ.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини