Взривиха джипа на депутата от ДПС Делян Пеевски

Джипът на депутата от ДПС Делян Пеевски е бил взривен тази вечер, съобщи БГНЕС. Инцидентът е станал на булевард „Пушкин" в столицата. В района има полиция, пожарна и екип на ДОТИ. При инцидента няма пострадали хора, а самият Делян Пеевски в момента не е в страната.

Взривът е избухнал в кофа за боклук, до която е бил паркиран джипът "Порше Кайен". Изпочупени са всички стъкла на возилото. 

Според първоначалната информация возилото е собственост на "Нова българска медийна група", но e билo отдаденo за ползване на охранителната фирма "Командо". Според други източници джипът е ползван от семейството на Делян Пеевски. Самият той заяви пред БГНЕС, че някаква кофа за боклук е гръмнала и няма никакъв инцидент с негова кола.

Делян Пеевски бе отхвърлен за член на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в 41-то НС. Кандидатурата на Пеевски от ДПС бе отхвърлена последователно в две гласувания в пленарна зала. През май Върховната касационна прокуратура не установи данни за извършено престъпление от общ характер във връзка с произхода на средствата, с които майката на Пеевски Ирена Кръстева е извършила сделките, посочени в сигнал на народния представител от 40-то НС Мирко Димитров от партия "Атака". В сигнала на депутата се настояваше да бъде извършена проверка за произхода на капитала на Ирена Кръстева и сина й Делян Пеевски и изплатени ли са дължимите от тях данъци като физически лица. В сигнала се твърдеше, че на 3 декември 2008 г. двамата са поели контрола над ТВ7 ЕАД и "Експрес БГ" АД чрез „Нова българска медийна група", като консултанти по сделка с инвеститор.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини