Експлозии в Одеса и Киев, въздушна тревога в Украйна

Тази нощ, 4 май, руските нашественици са използвали до 24 безпилотни самолета Шахед-136/131 срещу Украйна.

Според ВВС на Въоръжените сили на Украйна, във взаимодействие с противовъздушната отбрана на други подразделения на отбранителните сили са унищожени 18 ударни БЛА.

Отбелязва се, че врагът е изстрелял "Шахеди" от север, а именно от Брянска област на Руската федерация, и от юг - през източното крайбрежие на Азовско море.

Пет експлозии прозвучаха в Одеса през нощта на 4 май, съобщава изданието „Суспилне" („Обществено") в канала си в Telegram. Според съобщението първият взрив е чут в 4:46 часа. В украинската област е обявена въздушна тревога.

Изданието "Страна.ua" в канала си в Telegram пише, че експлозия е прозвучала в Киев. Отбелязва се, че местната администрация е потвърдила работата на системите за противовъздушна отбрана (ПВО).

Тревога за въздушна атака в Киевска област е обявена в 4:03 ч., в Кировоградска област в 4:09 ч., сирените са прозвучали в 4:21 ч. в украинската столица, сочат данните на онлайн картата на Министерство на цифровата трансформация на Украйна.

По-рано експлозии прогърмяха в Сумската и Черниговската области на Украйна и в двете области беше обявена въздушна тревога. Вечерта на 3 май в Херсон са чути експлозии, Украйна съобщава за ранени и убити вследствие руския обстрел там.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини